Jaunimo rekolekcijos Tiberiados vienuolyne

 

Kėdainių krašto jaunimas nekantriai laukė savaitgalio, kada galės vykti pas Tiberiados brolius. Šis noras išsipildė lapkričio 23-25 dienomis,  penkiasdešimt jaunuolių iš Kėdainių, Akademijos, Dotnuvos ir Šėtos  dalyvavo rekolekcijose Baltiškėse. Kartu su broliais ne tik meldėsi, bet ir dirbo, žaidė, diskutavo, išvažiavo su viltimi, kad dar ne vieną kartą  galės grįžti….

 

„Labai  smagus savaitgalis. Patiko maistas, vienuolių nuoširdumas, draugiškumas. Galėjom pasikalbėti, išsipasakoti. Manau, kad tokios stovyklos padeda priartėti prie Dievo, atsiverti, patirti Jo malonę.“ Rimgailė (18 metų)

„Labai smagu, tiesiog nuostabu!!! Broliai labai linksmi. Su vienu broliu sugalvojom gamtos garsams pravardes. Bažnyčia graži. Man patiko per pamaldas klūpėti ant kilimėlio.“ Amelija (11 metų)

„Vienuolyne lankausi trečią kartą. Kiekvieną kartą man vis labiau patinka, jaučiu, kad artėju prie Dievo. Pokalbiai su broliais paliečia širdies gelmes ir padeda išsipasakoti tai, kas slegia širdį. Man tikrai atlėgo  po išpažinties. Atsisveikinti su broliais ir išvažiuoti iš Baltriškių labai sunku, kai tiek gero nutinka per vieną savaitgalį. Kiek broliai mus kvies, tiek ir važiuosiu, nes geriau už juos nieko nerasiu.“ Greta  (14 metų)

„Man labai patiko, nors ir nelaimė nutiko, bet broliai ir mokytojos padėjo, morališkai palaikė, nebuvo liūdna. Su broliais buvo labai smagu šnekėtis, nes jie turi labai atvirą širdį ir nebaisu viską išsakyti.“ Eimantas (15 metų)

„ Mane sužavėjo vienuolių liudijimai, jų gyvenimo istorijos. Labai patiko maistas ir tikrai prasmingai praleistas savaitgalis.“ Austėja G. (15 metų)

„Man labai patiko „neramios“ naktys, Šv. Mišios bažnyčioje, teminiai užsiėmimai, žaidimas, kuriame brolis Egidijus bandė apgauti ir labai daug įspūdžių, nes lankausi pirmą kartą.“

Ugnė (15 metų)

„Buvo neapsakomai smagu. Daug bendravau su broliais ir man labai patiko trumpos ir įtaigios paskaitos. Norėčiau dar kartą grįžti ir su jais pabendrauti bei išklausyti pamokymų.“

Marius  (14 metų)

„ Kupinas naujų pažinčių ir įspūdžių savaitgalis, jei galėsiu būtinai vėl važiuosiu. Man buvo nelabai įdomu melstis ar giedoti, bet išvažiuojant jaučiuosi lyg būčiau palikusi dalelę savęs. Keista, bet įdomu.“ Viktorija (14 metų)

„Stovykloje susipažinau su naujais draugais, sutikau daug įdomių žmonių. Jaučiu, kad tikrai priartėjau prie Dievo, bent labai mažu žingsneliu. Priėjusi išpažinties pajutau palaimą širdyje ir Jėzaus artumą.“ Denika (14 metų).

„Labai patiko, nes broliai mus labai šiltai sutiko ir padėjo suvokti, koks svarbus yra Dievas ir kaip padeda žmogui. Ačiū.“ Audingas (14 metų).

“Šis savaitgalis buvo labai smagus, įgijau daug naujos patirties, sutikau daug bendraminčių.“ Reda (15 metų).

 

„Patyriau geriausią savo gyvenimo nuotykį. Labai AČIŪ broliams ir mokytojoms“ Smiltė (11 metų).

„Smagūs žaidimai, žydiški šokiai ir malda – „veža.“ Emilija (11 metų).

„Žavėjo vienuolių atvirumas ir kalbėjimas, pietūs ir vakarienės su jais.“ Sidona (13 metų)

Kėdainių Šv. Juozapo parapijos informacija